דף הבית » שלב רביעי: איך משלמים לדיור מוגן?

שלב רביעי: איך משלמים לדיור מוגן?

איך משלמים לדיור מוגןבשנים האחרונות ניכרת עליה של ממש בתוחלת החיים בעולם. גם בישראל, שנחשבת למדינה מערבית ומתקדמת, עם תוחלת חיים גבוהה מאוד ניכרת עליה בהתאם. חשוב לא פחות – גם הבריאות הכללית של רבים מבני גיל הזהב בארץ נחשבת לטובה ולכן לא מפתיע שרבים מהם שואפים לאיכות חיים גם בגיל השלישי, שבאה לידי ביטוי במציאת מקום עבודה לאחר פרישה, טיולים מסביב לעולם, רישום לחוגים וסדנאות ועוד.

כחלק מהרצון להשיג רמת חיים טובה, עוברים קשישים רבים להתגורר בבתי דיור מוגן, הפרוסים ברחבי הארץ. חשוב שלא לטעות – ברוב המוחלט של המקרים אין מדובר על אותם בתי אבות של פעם, שהצטיירו כמוסדות אפורים, חסרי ייחוד, כאלה שאינם קורצים למי שרוצה ליהנות מגיל הפנסיה בדיור איכותי.

בסקירה הבאה יצאנו לבדוק מהם המסלולים המקובלים ביותר, שבהם משלמים עבור השהייה והשירותים הניתנים במסגרת הדיור המוגן. במקביל, נסביר על החשיבות ההשוואה בין עלויות המסלולים השונים ובין בתי הדיור השונים, וגם על דרכים למימון.

מושג הפיקדון

אחד המושגים העיקריים בתחום הדיור המוגן ומימון השהיה הינו מושג ה"פיקדון". עד לרגע שבו מתחילים לברר אודות המגורים בבתי הדיור מקבל המושג פיקדון משמעות שהיא בעיקרה השקעה בנקאית סולידית. חשוב, אם כן, להבין שלענייננו יש למושג זה משמעות שונה בתכלית.

עבור הקשיש, כספי הפיקדון, שיכולים להגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים, מהווים ביטחון שמסופק להנהלת המוסד שמאפשרת לו לגור בנכס יקר ערך וליהנות משירותים שונים. אולם, הפיקדון רחוק מלהוות בטוחה בלבד. מדי שנה בשנה מתקזז חלק מהסכום שהופקד למשמרת בכשניים עד שלושה אחוזים. יש להוסיף שאם הדייר מחליט לעזוב או לאחר שהוא הולך לעולמו, יתרת הפיקדון מוחזרת לידיו או לידי היורשים.

חשוב להבין שהפיקדון מהווה סוג של תשלום חלקי עבור השהייה בבית הדיור המוגן. עבור השירותים השוטפים, שכוללים בין היתר חשמל, מים, ניקיון וכן שירותים שונים כגון בריאות, מזון ומגוון אירועי תרבות, יש לשלם סכום חודשי. הסכום משתנה בהתאם למהות השירותים (חלקם שירותי רשות עם תשלום נוסף), בהתאם לאופי בית הדיור המוגן, גודל יחידת הדיור ועוד. תשלום זה נהוג לכנות בשם דמי אחזקה וחלק מהמוסדות מוכנים להגדילם בתמורה להקטנת הסכום המופקד בפיקדון.

ללא פיקדון

למרות ששיטת התשלום על בסיס הפקדת פיקדון היא הנפוצה ביותר, ישנם מקרים שבהם יעדיף הדייר, מסיבות שונות, בשיטת תשלום אחרת. חלק מבתי הדיור המוגן מציעים מסלול שבו הם מוותרים על הפקדה של פיקדון, כך שמהקשיש נחסך הצורך בגיוס הון ראשוני משמעותי.

עם זאת, יש לזכור שבדרך תשלום זאת ישלם הדייר סכום הרבה יותר גבוה באופן שוטף, מדי חודש בחודשו.

השיטה המשולבת

השיטה השלישית שהחלה מוצעת בשנים האחרונות על ידי בתי דיור רבים מהווה שילוב של שתי השיטות שהזכרנו לעיל. מצד אחד, קיים צורך בהפקדה של פיקדון, אלא שהוא נמוך באופן משמעות מהפיקדון המקובל (לעיתים נמוך כדי מחצית ואף יותר). מצד שני קיימת דרישה לתשלום של דמי אחזקה מדי חודש, בסכום גבוה יחסית.

החיסרון העיקרי של השיטה המשולבת נובע מהפחתה מהירה יחסית של הכסף שהופקד בפיקדון. לאור זאת, מדובר על בחירה שנפוצה בעיקר בקרב מי שבריאותו טובה והוא מעריך שנותרו לו שנות חיים רבות יחסית.

על מימון והשוואה

בשל אפשרויות הבחירה הרבות חשוב מאוד לבצע השוואה לא רק בין בתי דיור מוגן שונים, הנבדלים אלה מאלה במחיר שהם גובים, אלא גם בין מאפייני התשלום השונים ולא פחות חשוב – האמצעים הכספיים של הדייר לרבות הכנסות מפנסיה, קצבות, ניירות ערך ונדל"ן.

כאשר נדרשים לממן פיקדון, יש לבדוק אפשרות של מכירת דירה, מימוש תיק ניירות ערך או שימוש במשכנתא הפוכה. כאשר נדרשים לקחת בחשבון תשלום חודשי, כדאי להתייחס בעיקר להכנסה שוטפת וכן לחסכונות נזילים.

ראו גם:

חתימת חוזה דיור מוגן

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715445

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר